Si student i diplomuar, sigurimi i bursave është një nga pjesët më të rëndësishme të rrugëtimit tuaj akademik. Bursat ofrojnë mbështetje financiare për tarifat e shkollimit, librat dhe shpenzimet e jetesës dhe mund të ndihmojnë në lehtësimin e barrës financiare të studimeve pasuniversitare. Një nga mënyrat më të mira për të siguruar një bursë është duke kontaktuar profesorët që janë të specializuar në fushën tuaj të studimit. Megjithatë, dërgimi me email i një profesori për bursa mund të jetë frikësues, veçanërisht nëse nuk dini çfarë të thoni. Në këtë artikull, ne do t'ju udhëzojmë në procesin e dërgimit me email të një profesori për bursa PhD dhe MS.

To apply for a graduate scholarship, research the professor’s expertise and send a professional, courteous email. Use Google Scholar, biography, or LinkedIn profile to identify recent papers. Express interest in the professor’s research and history, and thank them for considering your application. Check spelling and grammar, address the lecturer, and contact them if they don’t respond.

Paraqitje

Hapi i parë për t'i dërguar email një profesori për një bursë është të hulumtoni profesorin që është i specializuar në fushën tuaj të studimit. Ju dëshironi të gjeni një profesor që ka një histori të fortë kërkimore në fushën tuaj të interesit dhe që mund të jetë i interesuar të marrë një student të ri të diplomuar. Pasi të keni identifikuar një profesor të mundshëm, është koha për të hartuar emailin tuaj.

Profesorë hulumtues

Kur hulumtoni profesorët, filloni duke parë faqen e internetit të universitetit ose faqen e departamentit. Kërkoni profesorë që kanë botuar punime ose libra në fushën tuaj të interesit. Ju gjithashtu mund të përdorni Google Scholar për të gjetur publikimet e fundit nga profesori. Për më tepër, mund të kërkoni biografinë e profesorit në faqen e internetit të universitetit ose në profilin e LinkedIn për të marrë një ide mbi interesat dhe ekspertizën e tyre kërkimore.

Hartimi i emailit

Pasi të keni identifikuar një profesor të mundshëm, është koha për të hartuar emailin tuaj. Email-i juaj duhet të jetë profesional dhe i sjellshëm, duke shprehur gjithashtu entuziazmin tuaj për kërkimin e profesorit. Email-i duhet të jetë konciz dhe i saktë, duke përcjellë gjithashtu sfondin dhe interesin tuaj për punën e profesorit.

Shkrimi i rreshtit të temës

Subjekti i emailit tuaj duhet të jetë i qartë dhe i saktë. Përdorni një linjë subjekti që do të tërheqë vëmendjen e profesorit dhe do t'i bëjë ata të dëshirojnë të lexojnë emailin tuaj. Për shembull, "Kërkim në lidhje me bursën e mundshme të doktoratës nën drejtimin tuaj" ose "Aplikim për programin MS nën mbikëqyrjen tuaj".

Linja e hapjes

Linja e hapjes së emailit tuaj duhet të jetë e shkurtër dhe tërheqëse. Filloni duke prezantuar veten dhe duke shpjeguar interesin tuaj për kërkimin e profesorit. Për shembull, “Emri im është John Smith dhe jam i sapodiplomuar nga Universiteti XYZ. Kam hasur në kërkimin tuaj mbi temën XYZ dhe më kanë bërë përshtypje gjetjet tuaja.”

Trupi i emailit

Trupi i emailit tuaj duhet të jetë i mirëstrukturuar dhe konciz. Filloni duke shpjeguar sfondin dhe përvojën tuaj, duke përfshirë çdo kurs përkatës ose përvojë kërkimore. Më pas, shpjegoni interesin tuaj për kërkimin e profesorit dhe se si ai përputhet me interesat tuaja kërkimore. Së fundi, pyesni profesorin nëse ata kanë ndonjë bursë ose mundësi për studentë të diplomuar në fushën tuaj të interesit.

Linja e mbylljes

Linja e mbylljes së emailit tuaj duhet të jetë e sjellshme dhe profesionale. Falenderoni profesorin për kohën dhe konsideratën e tyre dhe shprehni interesin tuaj për të dëgjuar përgjigjet e tyre. Për shembull, "Faleminderit që morët parasysh aplikimin tim. Mezi pres të dëgjoj nga ju së shpejti.”

korrigjim

Para se të dërgoni emailin tuaj, sigurohuni që ta korrigjoni atë për çdo gabim drejtshkrimor ose gramatikor. Ju dëshironi të siguroheni që emaili juaj të jetë profesional dhe i shkruar mirë.

Dërgimi i emailit

Pasi të keni korrigjuar emailin tuaj, është koha për t'ia dërguar profesorit. Sigurohuni që t'i drejtoheni profesorit me titullin dhe emrin e duhur dhe përfshini informacionin tuaj të kontaktit në nënshkrimin e emailit.

Në vazhdim

Nëse nuk merrni përgjigje nga profesori pas një ose dy javësh, është në rregull të dërgoni një email vijues. Në emailin tuaj vijues, pyesni me mirësjellje nëse profesori kishte mundësinë të rishikonte emailin tuaj dhe pyesni nëse ka ndonjë hap të mëtejshëm që mund të ndërmerrni për t'u marrë parasysh për bursë.

Shembull me email tek profesori për letrën e pranimit 1

I nderuar Prof. Dr. (shkruani emrin vetëm alfabetin dhe mbiemrin e plotë), ju drejtohem për pozicionin Master në Bursën e Qeverisë Kineze Në fushën e Mikrobiologjisë jam diplomuar BS (4 vjet) me diplomë në Mikrobiologji nga një prej universiteti më i mirë i vendit, Universiteti i Shkencës dhe Teknologjisë Kohat, Pakistan, Paralelisht me punimin tim të tezës kam botuar një punim kërkimor në të njëjtin fushë të ———– si autor i parë në —————–. Punimi im i ditarit —————- si autor i parë është në shqyrtim përfundimtar në ————. Në ditët e sotme po shkruaj një punim kërkimor në bashkëpunim

Ju drejtohem për pozicionin Master në Bursën e Qeverisë Kineze Në fushën e Mikrobiologjisë jam i diplomuar BS (4 vjet) me diplomë në Mikrobiologji nga një nga universitetet më të mira të vendit, Universiteti i Shkencës dhe Teknologjisë Kohat, Pakistan, paralelisht në punimin tim të tezës kam botuar një punim kërkimor në të njëjtin fushë të ———– si autor i parë në —————–. Punimi im i ditarit —————- si autor i parë është në shqyrtim përfundimtar në ————. Në ditët e sotme po shkruaj një punim kërkimor në bashkëpunim me udhëheqësin tim bazuar në tezën time të magjistraturës dhe shpresoj ta dorëzoj së shpejti. Une kam '

Unë kam 'A' në tezën e kërkimit master (këtu mund të përmendni notat tuaja). Unë gjithashtu kam kaluar tashmë GAT lokale (Testi kombëtar i pakistanezit për vlerësimin e diplomuar) të Përgjithshme dhe Lëndë të ngjashme me GRE ndërkombëtare me përqindje totale ——–, ——. Unë kam lexuar

Kam lexuar disa botime —--m————- mbi punën tuaj kërkimore. Fusha juaj e kërkimit "—————————" përputhet vërtet me interesin tim kërkimor dhe është paralel me punën time kërkimore. Unë dua të filloj doktoraturën time në Universitetin e Akademisë së Shkencave Kineze nën mbikëqyrjen tuaj. Do të isha i lumtur nëse mund të bashkohesha me ekipin tuaj dhe nëse edhe ju mund të më konsideroni një kandidat të mundshëm dhe të më pranoni për Bursën CAS-TWAS. Së bashku me këtë email po bashkangjis CV-në time, Propozimin Hulumtues dhe abstraktin e tezës së Masterit. Dua të vazhdoj karrierën time në kërkime dhe akademike në

Së bashku me këtë email po bashkangjit CV-në time, Propozimin Hulumtues dhe abstraktin e tezës së Masterit. Dua të vazhdoj karrierën time në kërkime dhe akademike në fushën e ————— pas doktoratës në të ardhmen.

Do të pres përgjigjen tuaj të sjellshme. Faleminderit.

Sinqerisht, (Emri juaj)