Bursat e Qeverisë Kineze

Studimi në Kinë për bursa të qeverisë kineze:- (CGS) Bursat e CSC jepen ngaKëshilli Kinez i Bursave (CSC)për studentët ndërkombëtarë në universitetet kineze të lidhura meCSCAplikimi në internet i Bursave CSCsistemi ose procesi i pranimit fillon nga dhjetori deri në prill çdo vit (në përgjithësi). Por data e fundit për të aplikuar në universitete të ndryshme është e ndryshmeBursat e KinësAplikimi në internet i Bursave CSC ështëshumë e rëndësishme për aplikantin e bursave.

Janë 274Universitetet kineze ofrojnë bursa për studentë ndërkombëtarëçdo vit. list i universiteteve nën bursë të qeverisë kinezeështë në dispozicion në seksionin e shkarkimit. Të Studioni kinezisht në Kinëgjithashtu në dispozicion nën bursë. Ka shumë universitete që ofrojnëBursa për gjuhën kineze në KinëdheMBBS në Kinë.

Studimi në Kinë Bursat MOFCOM ofruar edhe nga Këshilli i Bursave në Kinë përmes Ministrisë së Tregtisë së Republikës Popullore të Kinës për të forcuar më tej komunikimin dhe bashkëpunimin midis Kinës dhe vendeve të tjera si dhe për të zhvilluar talentet për vendet në zhvillim.

Rezultati i CSC: TheRezultati i bursave të qeverisë kinezeshpallen deri në fund të korrikut sipaskëshilli i bursave në Kinë(CSC Kinë) politika. Studentët e suksesshëm i bashkohen universiteteve që nga fillimi i shtatorit. TëRezultati i CSCmund te gjeni ketuRezultatet e CSC.Si të shkruani një plan studimi për bursë kinezemund ta gjeni në seksionin e shkarkimit.

Këto bursa u jepen studentëve përmes agjencive si,

 • Bursat e qeverisë kineze përmes Universitetit
 • Ambasada kineze në vende të tjera, të cilat kanë marrëdhënie diplomatike me Kinën.

Studentët mund të përgatisin materialin e tyre të aplikimit dhe ta dorëzojnë drejtpërdrejt në universitet. Për sa i përket aplikimit për ambasadë, ambasada në përgjithësi pranon aplikime në vende të tjera nëpërmjet Institutit të Arsimit të Lartë. Bursa nëpërmjet ambasadës quhet edhe “Programi Bilateral”.Bursat e qeverisë kineze

Aplikimi CGSProcedura është shumë e thjeshtë dhe studentët mund të përgatisin aplikimin e tyre lehtësisht Studenti nuk ka nevojë të konsultohet dhe të paguajë para te ndonjë agjent/konsulent. Nëse dikush e pretendon këtë, ai është i rremë dhe bën veprimtari të paligjshme.cili është numri i agjencisë në bursat e qeverisë kineze? mos u shqetësoni është gjithashtu i disponueshëm në seksionin e shkarkimit të Bursave të Kinës.

Si të aplikoni për bursë të qeverisë kineze? Si të aplikoni bursë në Kinë?Si të merrni bursë në Kinë? Të gjithë Studentët e Rinj thjesht ndjekin këtë Procedurë për të merrni bursënënprogrami i bursave të qeverisë së Kinës. Master dhe Ph.D. studentët pothuajse në çdo fushë mund të aplikojnë për Bursë P.sh. Inxhinieri, Mjekësi, Menaxhimi, Drejtësi etj.

Nëse mund të pyesni, mund të na pyesni Facebook, Eksitim, YouTube ose google plus

Procedura e përgjithshme për të aplikuar, ndiqni atë hap pas hapi

Hapi 1: Gjeni një universitet të mirë që ka departamentin tuaj dhe është i lidhur me CGS. ketu eshte Lista e Universiteteve të Urtësisë së Temave nën CSC.

Video: Si të gjeni Universitetin tuaj të kërkuar,https://youtu.be/yXZYwPy4yCY

Hapi 2:Kontaktoni me profesorin e universitetit dhe kërkoni që ai/ajo t'ju pranojë si student. ketu eshte Shembull i postës elektronike. Pranimi nga profesori do të rrisë shanset tuaja për bursë dhe kjo nuk është shumë e vështirë.

Video e rekomanduar Si të gjeni Profesor (Mbikëqyrës) :https://youtu.be/T8RQV5s3Ejs

Kur ai të pranojë të të pranojë, atëherë dërgoje atë Kërkesa e Mbikëqyrësit Letterose Formati i letrës së pranimit

Hapi 3: Plotësoni aAplikimi Online CSC FormapërmesHyrja në Bursën e Qeverisë Kineze.

Lidhja e rekomanduar përFormulari i regjistrimit në internet i CSCpërmesHyrja e studentëve të CSC:http://studyinchina.csc.edu.cn/

Video: Si të plotësoni formularin e aplikimit:https://youtu.be/lq4-IyDYKXs

Ekzistojnë tre kategori të bursave

 1. Kategoria e bursave CSC A
 2. Kategoria e Bursave CSC B
 3. Kategoria e bursave CSC C
 • Kategoria A e Bursave CSC (Zgjidhni nëse aplikoni përmes Ambasadës Kineze)

Mbani mend sipas Politika e re e këshillit të bursave kineze ju mund të aplikoni në 2 Universiteti përmes Ambasada e Kinës.

 • Kategoria e Bursave CSC B (Zgjidhni nëse aplikoni përmes Universitetit)

Mbani mend sipas të rejave Politika e këshillit të bursave kineze ju mund të aplikoni në 1 Universitet përmes Kategoria Lloji B

 • Kategoria C e Bursave CSC (Zgjidhni nëse aplikoni përmes burimeve të tjera)
 • Ndërsa po aplikoni drejtpërdrejt në Universitetin Kinez, kështu që do të zgjidhni Kategorinë e Bursave CSC Lloji B në Sistemin e Aplikimit Online të Bursave CSC gjatë plotësimit të formularit

Hapi 4: Plotësoni "Procesverbali i ekzaminimit fizik për të huajt” formoni dhe bashkëngjitni gjithashtu raportet e kërkuara me këtëForma Mjekësoreqë quhet edheFormulari i ekzaminimit fizik të të huajve

Hapi 5: Merrni printimin dhe plotësoni listën e dokumenteve të mëposhtme

Shënim: Vërtetoni të gjitha dokumentet tuaja arsimore nga Republika e Noterisë.

PasAplikim online për bursë të qeverisë kinezedhe një kërkesë tjetër, duhet të gjeni adresën e Zyrës së Studentëve Ndërkombëtarë të Universitetit dhe të dërgoni dokumente në universitet pasi t'i bashkëngjitni formularit të printuar përmes ndonjë shërbimi të mirë korrier, p.sh., DHL (duke përdorur paketën e tyre studentore) etj. Dhe mund të përmendni në një faqe ju po aplikoni përBursat e CSC nën Këshilli i Bursave në Kinë.

Bursa e Rrugës së Mëndafshit e di edhe siBursa për rrugë dhe brez oseBursa e qytetit të ndaluar(FCS) për Universitetet e Pekinit janë gjithashtu duke ofruar nën Këshilli i Bursave në Kinë. Shuma e bursave është e njëjtë me Bursa e Qeverisë Kineze. Kjo bursë është krijuar për vendet që janë pjesë eIniciativa Brez dhe Rruga (BRI) ose Programi i Brezit Ekonomik të Rrugës së Mëndafshit. Të ndihmë financiare për studentin e shkollës së diplomuar do të mbulohen me bursa. Ka 279 kinezë universitetet në Kinë që ofrojnë bursa për studentë ndërkombëtarë.

Viza për Kinën: kur të keni zgjedhur ju duhet vizë për Kinën. Të Formulari i aplikimit për vizë kineze mund të shkarkohet nga seksioni i shkarkimit. Të vizë turistike për Kinënështë shumë e thjeshtë për t'u marrë për vendet e zhvilluara. ju mund të gjeni disashërbimi i vizave kineze të cilat do të ndihmojnë në rritjen e rastit tuaj. Para mbushjesKinë aplikimi për vizë onlineduhet lexuarkërkesat për vizë të Kinës për shkak të shumë kategorive të vizave. Llojet e ndryshme të vizave kanë kërkesa të ndryshme si p.sh Kërkesat për vizë të Kinës z dheKërkesat për vizë X të Kinës janë të ndryshme. Ju mund të aplikonipër vizë kinezeambasada kineze në vendin tuaj.

279 Universitete të Kinës që pranojnë studentë të bursave të qeverisë kineze nga e gjithë bota.

Nr.Emri i Universitetit
1Universiteti Bujqësor Anhui
2Universiteti Mjekësor Anhui
3Universiteti Normal Anhui
4Universiteti Anhui
5Universiteti Normal Anshan
6Anshan Normal University Liaoning Kinë
7Universiteti Beihua
8Akademia e Filmit në Pekin
9Universiteti i Studimeve të Huaja të Pekinit
10Universiteti i Pyjeve të Pekinit
11Instituti i Teknologjisë së Pekinit
12Universiteti i Studimeve Ndërkombëtare të Pekinit
13Universiteti Jiaotong i Pekinit
14Universiteti i Gjuhës dhe Kulturës së Pekinit
15Universiteti Normal i Pekinit
16Universiteti Sportiv i Pekinit
17Universiteti i Teknologjisë dhe Biznesit të Pekinit
18Universiteti i Teknologjisë Kimike në Pekin
19Universiteti i Mjekësisë Kineze në Pekin
20Universiteti i Postave dhe Telekomunikacionit të Pekinit
21Universiteti i Teknologjisë së Pekinit
22Universiteti Bohai
23Capital Instituti i Edukimit Fizik
24Universiteti Mjekësor i Kryeqytetit
25Capital Normal University
26Kryeqyteti i Ekonomisë dhe Biznesit
27Akademia Qendrore e Arteve të Bukura
28Universiteti Normal i Kinës Qendrore
29Konservatori Qendror i Muzikës
30Universiteti Qendror Jugor
31Universiteti Qendror i Financës dhe Ekonomisë
32Universiteti Chang'an
33Universiteti Changchun
34Universiteti i Mjekësisë Kineze Changchun
35China University of Political Science and Law
36Universiteti i Shkencës dhe Teknologjisë Changsha
37Universiteti Chengdu i Mjekësisë Tradicionale Kineze
38Akademia e Artit e Kinës
39Universiteti Bujqësor i Kinës
40Konservatori i Kinës
41Universiteti i Punëve të Jashtme të Kinës
42Universiteti Mjekësor i Kinës
43Universiteti Farmaceutik i Kinës
44Universiteti i Kinës Tre Gorges
45Universiteti i Shkencave Politike dhe Ligjit të Kinës
46Universiteti i Gjeoshkencave të Kinës (Pekin)
47Universiteti i Gjeoshkencave të Kinës (Wuhan)
48Universiteti i Minierave dhe Teknologjisë në Kinë
49Universiteti i Kinës i Naftës
50Universiteti i Kinës i Naftës (Huadong)
51Universiteti Rinor i Studimeve Politike të Kinës
52Universiteti Chongqing Jiaotong
53Universiteti Mjekësor Chongqing
54Universiteti Mjekësor Chongqing
55Universiteti Chongqing
56Universiteti i Postave dhe Telekomunikacionit Chongqing
57Universiteti i Komunikimit i Kinës
58Universiteti Dalian Jiaotong
59Universiteti Detar Dalian
60Universiteti Mjekësor Dalian
61Universiteti Politeknik Dalian
62Universiteti i Gjuhëve të Huaja Dalian
63Universiteti i Teknologjisë Dalian
64Universiteti i Teknologjisë Dalian
65Universiteti Donghua
66Universiteti Normal i Kinës Lindore
67Universiteti i Shkencave Politike dhe Ligjit të Kinës Lindore
68Universiteti i Shkencës dhe Teknologjisë i Kinës Lindore
69Universiteti Fudan
70Universiteti i Bujqësisë dhe Pylltarisë Fujian
71Universiteti Mjekësor Fujian
72Universiteti Normal Fujian
73Universiteti i Teknologjisë Fujian
74Universiteti Fuzhou
75Universiteti Normal Gannan
76Universiteti i Studimeve të Huaja Guangdong
77Universiteti Mjekësor Guangxi
78Universiteti Normal Guangxi
79Universiteti i Arsimit të Mësuesve në Guangxi
80Universiteti Guangxi
81Universiteti Guangxi për kombësitë
82Universiteti Mjekësor Guangzhou
83Universiteti i Mjekësisë Kineze në Guangzhou
84Universiteti i Teknologjisë Elektronike Guilin
85Universiteti Guizhou Minzu
86Universiteti Normal Guizhou
87Universiteti Guizhou
88Universiteti Normal Hainan
89Universiteti Hainan
90Universiteti Normal Hangzhou
91Universiteti Normal Hangzhou
92Instituti i Teknologjisë Harbin
93Universiteti Mjekësor Harbin
94Universiteti Normal i Harbinit
95Universiteti i Shkencës dhe Teknologjisë Harbin
96Universiteti Mjekësor Hebei
97Universiteti Normal i Hebeit
98Universiteti Hebei
99Universiteti i Ekonomisë dhe Biznesit Hebei
100Universiteti i Teknologjisë Hebei
101Universiteti Hefei
102Universiteti i Teknologjisë Hefei
103Universiteti Heihe
104Universiteti Heilongjiang
105Universiteti i Mjekësisë Kineze në Heilongjiang
106Universiteti Henan
107Henan University of Chinese Medicine
108Universiteti i Teknologjisë Henan
109Universiteti Hohai
110Universiteti Huangshan
111Universiteti Bujqësor Huazhong
112Universiteti i Shkencës dhe Teknologjisë Huazhong
113Universiteti Hubei
114Universiteti i Mjekësisë Kineze në Hubei
115Universiteti Normal i Hunanit
116Universiteti Hunan
117Universiteti Bujqësor i Mongolisë së Brendshme
118Universiteti Normal i Mongolisë së Brendshme
119Universiteti i Mongolisë së Brendshme
120Universiteti i Mongolisë së Brendshme për Kombësitë
121Universiteti i Teknologjisë i Mongolisë së Brendshme
122Universiteti i Teknologjisë i Mongolisë së Brendshme
123Universiteti Jiangnan
124Universiteti Jiangsu
125Universiteti Bujqësor Jiangxi
126Universiteti Normal Jiangxi
127Universiteti i Financës dhe Ekonomisë Jiangxi
128Universiteti Jiangxi i Mjekësisë Tradicionale Kineze
129Universiteti Bujqësor Jilin
130Universiteti Normal Jilin
131Universiteti Jilin
132Universiteti Jinan
133Instituti i Qeramikës Jingdezhen
134Universiteti Mjekësor Kunming
135Universiteti i Shkencës dhe Teknologjisë Kunming
136Universiteti Lanzhou Jiaotong
137Universiteti Lanzhou
138Universiteti i Teknologjisë Lanzhou
139Universiteti i Shkencës dhe Teknologjisë Jiangsu
140Universiteti Beihang
141Universiteti i Teknologjisë dhe Biznesit Chongqing
142Universiteti i Inxhinierisë Harbin
143Universiteti Mjekësor Liaoning

Nr.Emri i Universitetit
140Universiteti Normal Liaoning
141Universiteti Liaoning Shihua
142Universiteti Teknik Liaoning
143Universiteti Liaoning
144Universiteti i Teknologjisë Liaoning
145Universiteti Liaoning i Mjekësisë Tradicionale Kineze
146Universiteti Ludong
147Universiteti Minzu i Kinës
148Universiteti Normal Mudanjiang
149Universiteti Nanchang Hangkong
150Universiteti Nanchang
151Universiteti Bujqësor Nanjing
152East China University of Science and Technology
153Universiteti Normal i Nanjing
154Universiteti Nanjing
155Universiteti i Aeronautikës dhe Astronautikës Nanjing
156Universiteti i Mjekësisë Kineze në Nanjing
157Universiteti i Shkencës dhe Teknologjisë së Informacionit Nanjing
158Universiteti i Shkencës dhe Teknologjisë Nanjing
159Universiteti i Arteve Nanjing
160Universiteti Nankai
161Universiteti Ningbo
162Universiteti i Teknologjisë Ningbo
163Universiteti Mjekësor Ningxia
164Universiteti Ningxia
165Universiteti i Energjisë Elektrike të Kinës së Veriut
166Universiteti Bujqësor Verilindor
167Universiteti Dianli Verilindor
168Universiteti i Pyjeve Verilindore
169Universiteti Normal Verilindor
170Universiteti Verilindor
171Northwest A&F University
172Universiteti Normal Veriperëndimor
173Universiteti Normal Veriperëndimor
174Universiteti Veriperëndimor
175Universiteti Oqean i Kinës
176Universiteti i Pekinit
177Universiteti Qingdao
178Universiteti i Shkencës dhe Teknologjisë Qingdao
179Universiteti i Kombeve Qinghai
180Universiteti Qinghai
181Universiteti Qiqihar
182Universiteti Renmin i Kinës
183Universiteti Normal Shaanxi
184Universiteti Shaanxi i Mjekësisë Kineze
185Universiteti Normal Shandong
186Universiteti Shandong
187Universiteti i Shkencës dhe Teknologjisë Shandong
188Universiteti i Teknologjisë Shandong
189Konservatori i Muzikës në Shangai
190Universiteti i Studimeve Ndërkombëtare të Shangait
191Universiteti i Shangait Jiaotong
192Universiteti Detar i Shangait
193Universiteti Normal i Shangait
194Universiteti Oqean i Shangait
195Universiteti i Shangait
196Universiteti i Financave dhe Ekonomisë së Shangait
197Universiteti i Shanghai i Biznesit Ndërkombëtar dhe Ekonomisë
198Universiteti i Shkencave Politike dhe Ligjit të Shangait
199Universiteti i Sportit i Shangait
200Universiteti i Mjekësisë Tradicionale Kineze në Shangai
201Universiteti Shantou
202Universiteti Shanxi
203Universiteti i Hapësirës Ajrore Shenyang
204Universiteti Shenyang Jianzhu
205Universiteti Shenyang Ligong
206Universiteti Normal Shenyang
207Universiteti i Teknologjisë Shenyang
208Universiteti Shihezi
209Universiteti i Studimeve Ndërkombëtare të Sichuan
210Universiteti Sichuan
211Universiteti Soochow
212Universiteti Bujqësor i Kinës Jugore
213Universiteti Normal i Kinës Jugore
214Universiteti i Teknologjisë i Kinës Jugore
215Universiteti Juglindor
216Universiteti i Mjekësisë Jugore
217Universiteti Jugperëndimor Jiaotong
218Universiteti Jugperëndimor
219Universiteti Jugperëndimor i Financave dhe Ekonomisë
220Universiteti Sun Yat-Sen
221Universiteti i Teknologjisë Taiyuan
222Akademia Qendrore e Dramës
223Shkolla e Diplomuar e Akademisë Kineze të Shkencave Bujqësore
224Universiteti i Studimeve të Huaja Tianjin
225Universiteti Mjekësor Tianjin
226Universiteti Politeknik Tianjin
227Universiteti Tianjin
228Universiteti i Financës dhe Ekonomisë Tianjin
229Universiteti i Shkencës dhe Teknologjisë Tianjin
230Universiteti i Teknologjisë Tianjin
231Universiteti i Teknologjisë dhe Arsimit Tianjin
232Universiteti i Mjekësisë Tradicionale Kineze në Tianjin
233Universiteti Normal Tianjing
234Universiteti Tongji
235Universiteti Tsinghua
236Universiteti i Akademia e Shkencave Kineze
237Universiteti i Shkencës dhe Teknologjisë Elektronike të Kinës
238Universiteti i Biznesit Ndërkombëtar dhe Ekonomisë
239Universiteti i Jinanit
240Universiteti i Shkencës dhe Teknologjisë i Kinës
241Universiteti i Shkencës dhe Teknologjisë në Pekin
242Universiteti i Shkencës dhe Teknologjisë Liaoning
243Universiteti i Shangait për Shkencë dhe Teknologji
244Universiteti Mjekësor Wenzhou
245Universiteti Wenzhou
246Instituti i Edukimit Fizik Wuhan
247Universiteti Tekstil Wuhan
248Universiteti Wuhan
249Universiteti i Teknologjisë Wuhan
250Universiteti Wuyi
251Universiteti Xiamen
252Universiteti i Teknologjisë Xiamen
253Universiteti i Studimeve Ndërkombëtare Xian
254Universiteti Xi'an Jiaotong
255Universiteti Xi'an Shiyou
256Universiteti Xiangtan
257Universiteti Xidian
258Universiteti i Mjekësisë Xinjiang
259Universiteti Normal i Xinjiang
260Xinjiang University
261Universiteti Yanbian
262Universiteti Yangtze
263Universiteti Yangzhou
264Universiteti Yanshan
265Universiteti Yantai
266Universiteti Bujqësor i Yunnan
267Universiteti Normal Yunnan
268Universiteti Yunnan
269Universiteti i Financave dhe Ekonomisë në Yunnan
270Universiteti i Kombeve të Yunnan
271Universiteti Zhejiang Gongshang
272Universiteti Normal i Zhejiang
273Universiteti i Oqeanit Zhejiang
274Universiteti Zhejiang Sci-Tech
275Universiteti Zhejiang
276Universiteti i Shkencës dhe Teknologjisë Zhejiang
277Universiteti i Teknologjisë Zhejiang
278Universiteti Zhengzhou
279Universiteti i Ekonomisë dhe Ligjit Zhongnan
280Studiuesit e Schwarzman
281IB Diploma Akademike Bursat e financuara plotësisht
282Shkolla Ndërkombëtare Perëndimore e Shangait

Çfarë është Bursa CSC? Çfarë është Këshilli i Bursave në Kinë? Çfarë është Bursa e Kinës?

CSC Scholarship 2024 ofrohet nga Këshilli Kinez i Bursave, e cila quhet dhe njihet edhe si Bursat e Qeverisë Kineze (CGS). Këshilli Kinez i Bursave ofron Bursa të financuara plotësisht nën Bursat e Qeverisë Kineze (CGS) program për të studiuar programet e diplomës bachelor, programet e diplomës master, dhe programet e doktoraturësUniversitetet Kineze.

Ka shumë Bursa të ofruara nga Këshilli Kinez i Bursave nën programet e Bursave të Qeverisë Kineze (CGS):

 • Programi i Bursave të Qeverisë Kineze-Great Wall
 • Programi i Bursave të Qeverisë Kineze-BE
 • Programi i Bursave të Qeverisë Kineze-AUN
 • Bursa Detare e Kinës
 • Programi i Bursave të Qeverisë Kineze-WMO
 • Programi i Bursave të Qeverisë Kineze-PIF
 • Bursat e Qeverisë Kineze-Programi Universitar Kinez
 • Programi Bilateral i Bursave të Qeverisë Kineze
 • Bursa MOFCOM

Aplikanti për bursë mund të aplikojë për Bursën CSC më shumë se një Universitet në të njëjtën kohë. Unë do t'ju sugjeroja të mos aplikoni për më shumë se tre universitete. Sidoqoftë, duhet të plotësoni formularin e veçantë të aplikimit për bursë CSC në internet për bursë CSC dhe Formulari i aplikimit në universitet për pranim dhe më pas dorëzojeni atë veçmas në secilin universitet. Sipas detajeve të verifikuara nga Këshilli Kinez i Bursave, studentët ndërkombëtarë kanë lirinë të aplikojnë për pranim nën bursa në 273 universitete dhe këto universitete njihen me Këshilli i Bursave në Kinë.

Cilat janë shanset tuaja për të fituar një Bursë të Qeverisë Kineze?

Nëse notat në studim janë më të larta se mesatarja dhe keni një të qartë dhe të re propozim kërkimi oseplani i studimit, atëherë ju keni shanse të larta për t'u përzgjedhur për Bursën e Qeverisë Kineze, e cila ofrohet nga CSC në cilindo nga 273 Universitetit Kinez i cili njihet me Këshillin e Bursave Kineze. Ka shumë raste që ndodhin në Universitetet Kineze kemi parë që nxënësit me nota të larta shpesh refuzoheshin sepse nuk shkruanin apropozim kërkimioseplani i studimit. Prandaj, ju duhet të shkruani plagjiaturë falas vetë me fjalët tuaja, si dhe mund ta merrni idenë nga mostra e përmendur në seksionin e shkarkimit. Ne pamë gjithashtu studentin mesatar fitoi me sukses Bursat Kineze të financuara plotësisht vetëm për shkak të dokumentacionit të tyre të plotë të listuar dhe planit të studimit ose propozimit kërkimor të mirë-hulumtuar dhe të shkruar bukur me mendime të qarta.

A mund të aplikojë aplikanti për bursa për bursë CSC në më shumë se një Universitet?

Politika e RE CSC u përditësua: Brenda çdo viti të regjistrimit, çdo aplikant lejohet të paraqesë jo më shumë se 3 aplikime, duke përfshirë një maksimum prej 2 aplikime të tipit A dhe 1 të tipit B. Aplikimet e shumëfishta të tipit A të një aplikanti nuk do të dorëzohen në të njëjtën agjenci. Në rast se aplikanti i aplikimit të tipit B ka disa universitete të preferuara kineze, aplikanti do të zgjedhë njërin prej tyre për aplikim për bursë. Universiteti brenda aplikimit të tipit B të paraqitur do të konsiderohet si vendim përfundimtar i aplikantit, i cili nuk lejohet të ndryshojë kur aplikimi të përpunohet.

Thjesht duhet të siguroheni që të plotësoni veçmas Format e aplikimit në internet të Bursave CSC për universitet. Nëse aplikoni për Bursë Kineze në më shumë se një universitet përmes tipit A, kjo do të rrisë shanset për të fitoni një bursë. Zyrtarët e Këshillit të Bursave të Kinës ndryshoni politikën vetëm në 3 universitete duke ndjekur 1 deri Kategoria e bursave CSC B dhe 2 përmes Kategoria e bursave CSC A.

Nëse në rast, ju përzgjidheni nga më shumë se një Universitet për Bursë CSC. Dhe më pas Këshilli i Bursave të Kinës do të vendosë se cili universitet është mjaft i mirë për ju dhe më pas do të pranoheni nën Bursën CSC në atë Universitet të veçantë. Ka pothuajse273 Universitete Kineze që japin bursa CSCpër studentët ndërkombëtarë.

Nëse Këshilli i Bursave në Kinëdo të vendosë universitetin për ju sesa nuk keni mundësi të ndryshoni universitetin tuaj pas njoftimit.

Po nëse studenti nuk ka një letër pranimi nga një mbikëqyrës (profesor) nga ndonjë universitet kinez? 

Mos u shqetësoni; Letra e pranimit nuk është e detyrueshme për bursën, është pikë plus që mund të rrisë mundësinë tuaj. Çdo vit ka 50 % tëFituesit e Bursave të Qeverisë Kineze nuk ka një letër pranimi. Ata i bëjnë përshtypje komitetit të përzgjedhjes së bursave nga e tyrepropozim kërkimi oseplani i studimit.Ashtu si edhe disa universitete kanë marrë një intervistë nëse u bëjnë përshtypje gjatë intervistës, në mënyrë sfiduese ata do të fitojnë ndonjë nga të lartpërmendurat Bursa kineze.

A mundet studenti aplikant për bursa të aplikojë për një Bursë CSC mbi Certifikatën e Shpresës?

Po, sigurisht që mund të aplikoni për Bursën CSC duke siguruar njëçertifikata e shpresëstë rezultatit të semestrit përfundimtar. Vetëm sigurohuni që të merrni diplomën tuaj përpara se të mbërrini në Kinë (në fund të gushtit deri në mes të shtatorit). Kur po aplikoni për bursa, mund të bashkëngjitni çertifikata e shpresës së bashku me të gjitha dokumentet tuaja dhe dorëzojini në zyra ndërkombëtare e studentëve (ISO) të universitetit përkatës për shqyrtim të Bursa CSC.

A është gjuha kineze apo IELTS, TOFEL kërkohet për një Bursë të Qeverisë Kineze (CGS)?

JO! Në Kinë, 99% e universiteteve nuk kanë nevojë IELTS ose TOEFL nese e jotja Gjuha amtare është anglishtja ose gjuha e mësimit ishte anglishtja gjatë studimit të fundit në vendin tuaj. Ju mund të merrni një Certifikata e njohjes së gjuhës anglezenga universiteti juaj i mëparshëm dhe do të funksionojë. Ka shumë universitete që kanë gjuhën e mësimit vetëm kinezisht, por ato ofrojnë një vit Gjuha kineze nën bursa CSC, ju nuk keni nevojë të aplikoni veçmas, universiteti do të bëjë për të gjithë ju, dhe mendoj se është një mundësi e mirë mësoni gjuhën kineze. Nëse jeni i shqetësuar me tezën, kjo varet tërësisht nga profesori juaj, ata zakonisht pranojnë të shkruajnë tezën në anglisht, kështu që nuk keni pse të shqetësoheni për këtë.

A ka ndonjë listë të universiteteve kineze pa tarifë aplikimi?

Ka disa universitete kineze që nuk kanë fare tarifë aplikimi, dhe ka disa universitete që kanë tarifën, por në rast se po aplikoni për bursë CSC nën Bursat e Qeverisë Kineze-Programi Universitar Kinez, ata nuk do t'ju paguajnë. Ka disa universitete pas njoftimit të CSC që mund të paraqisni tarifën e aplikimit. Një Përditësuarlista e universiteteve kineze pa tarifë aplikimiu publikua në faqen tonë, e cila mund t'ju ndihmojë të aplikoni për një bursë të qeverisë kineze pa paguar tarifën e aplikimit.

çfarë është bursa e agjencisë numër porcelani? Cili është numri i agjencisë për Bursën e Qeverisë Kineze?

Numri i Agjencisë është në thelb një numër i cili i është caktuar çdo universiteti publik në Kinë për të aplikuar për një bursë. Me një fjalë të thjeshtë, çdo numër agjencie universitare kineze është një numër unik që diferencohej me universitetet e tjera dhe që është një artikull i kërkuar kur studentët duan të aplikojnë për t'u pranuar në këtë universitet ose bursa të tjera që lidhen me këtë universitet. Ketu eshte Lista e numrave të agjencive të universiteteve kineze.

A mund të punojnë studentë ndërkombëtarë në Kinë gjatë studimeve të tyre?

Në qoftë se ju jeni studentë ndërkombëtarë në Universitetin Kinez dhe ju dëshironi punë me kohë të pjesshme,atëherë ju duhet njëLetër NOC nga Mbikëqyrësi juaj për ta dorëzuar atë tekzyra e studentëve të huaj (FSO)për të marrëlicencë për të punuar si student me kohë të pjesshme në Kinë. Njoftimi zyrtar i publikuar së fundmi ngaMinistria e Burimeve Njerëzore dhe Sigurimeve Shoqërore Kinë, studentët që janë diplomuar me diplomë master ose adiplomë të lartë nga një universitet kinez (ose nga një universitet i njohur jashtë vendit) mund të marrë njëlicencë punësimi dhe leje pune, dhe ata do të lejohen të punojnë në Kinë.

A mund të studioj ndërsa punoj në Kinë?

Po, ju mund të punoni ndërsa studioni në Kinë. Por para vitit 2024, punë me kohë të pjesshme ose praktika në Kinë për studentë ndërkombëtarënuk u lejuan gjatë studimeve në Kinë. Por qeveria kinezekuptoi që kjo politikë shmang studentët ndërkombëtarë nga pranimi në Kinë, dhe më pas ata ndryshuan ligjin. TaniStudentët ndërkombëtarë mund të gjejnë lehtësisht punë të mësimdhënies së gjuhës angleze me kohë të pjesshme ose punë të tjera me kohë të pjesshme në Kinëgjatë studimeve në ndonjëUniversiteti Kinez. Për ta bërë atë të ligjshëm, ju duhet njëLetër NOC nga e juaja mbikëqyrësdhe pastaj dorëzojeni atë në zyrën ndërkombëtare të studentëve (ISO)për të marrë njëlicencë për punë me kohë të pjesshmekrahas studimeve tuaja.

Që tani, nëse keni nevojë për njëPunë me kohë të pjesshme, ju duhet të keni njëvizë studentore ose X – Viza. Ekzistojnë dy lloje të vizave X. Viza X1 lëshohet nëstudentë ndërkombëtarëduke ardhur nëKinëpër studimin e tyre të avancuar që ka një kohëzgjatje kursi prej gjashtë muajsh.Viza X2lëshohet për studentët që studiojnë kursin me kohëzgjatje më pak se gjashtë muaj në Kinë. Viza e serisë X është vetëm për studentin.

Çfarë është Kërkesa e Kufirit të Moskës për Bursat CSC?

 • Diplomë universitare (25 vjet)
 • Diplomë Master (35 vjet)
 • Diplomë doktorature (40 vjet)

Cilat janë Kategoria dhe Lloji A, Lloji B dhe Lloji C i Bursave CSC?

Ekzistojnë tre kategori kryesore të Bursave në Kinë.

 • Kategoria A e Bursave CSC (Zgjidhni nëse aplikoni përmes Ambasadës)
 • Kategoria B e Bursave CSC (Zgjidhni nëse aplikoni në Universitet)
 • Kategoria C e Bursave CSC (Zgjidhni nëse aplikoni përmes burimeve të tjera)

Cilat janë përfitimet e bursës në Kinë?

 • Bursa e Programit Universitar CSC: 2500 CNY stipend mujor, shkollim falas dhe akomodim falas
 • Bursa për Studentët e Programit Master CSC: CNY 3000 RMB Stipend mujor, shkollim falas dhe dhomë falas
 • Bursa e Studentëve të Programit të Doktoraturës CSC: 3500 CNY Stipend mujor, shkollim falas dhe dhomë falas

Çfarë është Certifikata e Aftësisë Angleze?

A Certifikata e aftësisë angleze është një dokument që tregon se diploma juaj e fundit e kursit është mësuar në gjuhën angleze në kolegjin ose universitetin tuaj të fundit.

Si të merrni një certifikatë të aftësisë angleze nga kolegji ose universiteti?

Një aplikant iBursa CSC mund të vizitoni zyrën e gjendjes civile të Kolegjit ose Universitetit të fundit të ndjekur për të kërkuar Certifikatën e Aftësisë Angleze që vërteton se diploma e fundit e ndjekur është mësuar në gjuhën angleze.

Cilat janë programet më të mira të doktoraturës në arsim në Kinë?

programet më të mira të doktoraturës në arsimnë Kinë është me të vërtetë e mirë, veçanërisht nëse aplikoni në Universitetet e rangut më të mirë, pasi këto universitete po ofrojnë gjithashtu programet e doktoraturës për udhëheqje arsimore në internet në Kinë. Ju gjithashtu mund të merrni një diplomë në edukimi për marketing në internet ose kurs i diplomës për marketing dixhital në Kinë. Oferta gjithashtuprogramet e doktoraturës së biznesit në internet.

Lista e dokumenteve për Bursën e Qeverisë Kineze

NRDokumentet
1Letër rekomandimi
2Formulari i ekzaminimit fizik për të huajt në Kinë
3Plani i studimit
4Letër motivimi
5Certifikata e aftësisë angleze
6 Letër Pranimi
7Lista e numrave të agjencive të universiteteve kineze
8Aplikimi në internet i Bursave CSC ose Formulari i bursës CSC
9Aplikimi online i universiteteve
10Vërtetim Noter
11Temat e Punimeve Kërkimore
12Propozim Kërkimor
13Formati i CV-së
14Kopje pasaporte
15Viza Studentore Kineze
16Certifikata/Arritja e përvojës
17Certifikata e pastrimit të policisë
18Certifikata e Polio
19Letër motivuese
20Shembuj të emaileve
21Procesi Mjekësor
22Shembuj të rinisë
23Procedura e vërtetimit të dokumenteve për procesin e vizave
24Viza Familjare në Kinë
25Letër interesi
26Certifikata e aftësisë angleze
27Vërtetimi i Diplomës Online HEC
28Certifikata e karakterit
29Shembull kërkimor shpjegues
30Mostra e raportit përfundimtar të praktikës
31Kërkohen dokumente për VISA në Kinë
32Granti i Udhëtimit HEC
33IELTS (Opsionale) përndryshe Certifikata e Aftësisë Angleze
34Pyetjet e Intervistës së Bursave
35Lini Aplikacionin
36Shembuj të deklaratave personale
37Lista e blerjeve për studentët e bursave CSC
38Statusi i Aplikimit në internet i Bursave CSC dhe Universiteteve dhe kuptimet e tyre
39Letër falenderimi për bursë
40Diplomë kineze në internet
41Softueri më i mirë për mësimin e gjuhës kineze
42Certifikata e mirëmbajtjes së llogarisë bankare dhe letra e kërkesës (Shkarko mostrën)

Universitetet kineze pa tarifë aplikimi

NRuniversitetet
1Universiteti Chongqing
2Universiteti Donghua i Shangait
3Universiteti Jiangsu
4Capital Normal University
5Universiteti i Teknologjisë Dalian
6Universiteti Politeknik Veriperëndimor
7Universiteti Nanjing
8Universiteti Juglindor
9Universiteti i Shkencës dhe Teknologjisë Elektronike të Kinës
10Universiteti Sichuan
11Universiteti Jugperëndimor Jiaotong
12Universiteti i Teknologjisë Wuhan
13Universiteti Shandong
14Universiteti i Aeronautikës dhe Astronautikës Nanjing
15Universiteti Tianjin
16Universiteti Fujian
17Universiteti Jugperëndimor
18Universiteti i Postave dhe Telekomunikacionit Chongqing
19Universiteti Wuhan
20Universiteti i Inxhinierisë Harbin
21Universiteti i Shkencës dhe Teknologjisë Harbin
22Universiteti Zhejiang Sci-Tech
23Universiteti Yanshan
24Universiteti Bujqësor Nanjing
25Universiteti Bujqësor Huazhong
26Northwest A&F University
27Universiteti Shandong
28Universiteti Renmin i Kinës
28Universiteti Normal Verilindor
30Northwest A & F University
31Universiteti Normal Shaanxi
32SCUT
33Universiteti Zeijang

Arsim në internet dhe shumë i rëndësishëm në Kinë

Kurse online mbi marketingun dixhital në Kinë
Programet e certifikatave të marketingut dixhital në internet në Kinë
Kurse online të marketingut në internet në Kinë
Kurse mbi Marketingun Online në Kinë
Edukimi për marketing në internet në Kinë
Klasat e marketingut dixhital në internet në Kinë
Klasat e përshtatura në internet në Kinë
Programet e doktoraturës për udhëheqje arsimore në internet në Kinë
Programet kryesore të doktoraturës në internet në biznes në Kinë
Programet më të mira të doktoraturës në arsim në Kinë
Programet e doktoraturës së biznesit në internet në Kinë
Diplomë e marketingut dixhital në Florida dhe në Kinë
Kurs i diplomës për marketing dixhital në Kinë