La Fudan University CSC Scholarship is a competitive award that includes tuition fees, overseas health insurance coverage, living allowance, and accommodation allowance. It also comes with an invitation to explore opportunities in China following graduation.

Fudan University has established a scholarship program for international students. These are offered at various levels, with the top one being the Fudan University CSC Scholarship. This is available to international graduate students who are in their final year of study at the Department of Electrical Engineering and Automation, College of Information Science and Technology, or College of Science.

disa Fudan scholarships are only available to students who have successfully completed courses that were taught in English and offer undergraduate courses taught in Chinese as an elective course.

Fudan University is a prestigious university located in Shanghai, China. The university was established in 1905 and has been ranked as one of the top universities in China. Fudan University is a top-ranked global research university in the People’s Republic of China, one of the oldest and most prestigious universities in Asia. It is a Chinese Ministry of Education Class A Double First Class University.

The school offers scholarships to international students for undergraduate, graduate, and doctoral programs. The scholarship offered by Fudan University covers tuition, accommodation, living expenses, and health insurance.

Fudan University World Ranking

The World Ranking of Fudan University is #128 in Best Global Universities. Schools are ranked according to their performance across a set of widely accepted indicators of excellence.

Fudan University CSC Scholarship 2024

Autoriteti: Bursa e Qeverisë Kineze 2024 Përmes Këshillit të Bursave të Kinës (CSC)
Emri i Universitetit: Fudan University
Kategoria e Studentëve: Studentë të diplomës universitare, studentë të diplomës master dhe doktoraturë. Studentët e Diplomës
Lloji i bursave: Bursa e financuar plotësisht (Gjithçka është falas)
Monthly Allowance Fudan University Scholarship: 2500 për studentët e diplomës Bachelor, 3000 RMB për studentët e diplomës Master dhe 3500 RMB për Ph.D. Studentët e Diplomës

 • Tarifat e shkollimit do të mbulohen nga Bursa CSC
 • Ndihma e jetesës do të sigurohet në llogarinë tuaj bankare
 • Akomodimi (Dhomë me dy krevate për studentë dhe teke për studentë të diplomuar)
 • Sigurim gjithëpërfshirës mjekësor (800 RMB)

Apply Method Fudan University Scholarship: Aplikoni vetëm në internet (Nuk ka nevojë të dërgoni kopje të shtypura)

Faculty List of Fudan University

Kur po aplikoni për një Bursë, thjesht duhet të merrni një letër Pranimi për të maksimizuar miratimin tuaj të bursës, kështu që për këtë, ju nevojiten lidhjet e fakultetit të departamentit tuaj. Shkoni në faqen e internetit të Universitetit, më pas klikoni në departament dhe më pas klikoni në lidhjen e fakultetit. Ju duhet të kontaktoni vetëm profesorët përkatës që do të thotë se ata janë më afër interesit tuaj kërkimor. Pasi të keni gjetur një profesor përkatës, janë 2 gjërat kryesore që ju nevojiten

 1. Si të shkruani një email për letrën e pranimit Kliko këtu (7 Shembuj të postës elektronike për profesorin për pranim nën bursat e CSC). Pasi profesori të pranojë t'ju marrë nën mbikëqyrjen e tij, duhet të ndiqni hapat e dytë.
 2. Ju duhet një letër pranimi për t'u nënshkruar nga mbikëqyrësi juaj, Klikoni këtu për ta marrë Shembull i letrës së pranimit

Eligibility Criteria For Scholarship at Fudan University

La Kriteret e pranueshmërisë së Universiteti Fudan për Bursën CSC 2024 përmendet më poshtë. 

 1. All International Students can apply for Fudan University CSC Scholarship
 2. Kufijtë e moshës për diplomë universitare janë 30 vjet, për master janë 35 vjet, dhe për doktoraturë. është 40 vjeç
 3. Aplikanti duhet të jetë në gjendje të mirë shëndetësore
 4. Nuk ka rekord penal
 5. Ju mund të aplikoni me Certifikatën e Aftësisë Angleze

Dokumentat e kërkuar për Fudan University CSC Scholarship 2024

During CSC Scholarship online application you need to upload documents, without uploading your application is incomplete. Below is the list you need to upload during the Chinese Government Scholarship Application for Fudan University.

 1. Formulari i Aplikimit Online CSC (Fudan University Agency Number, Klikoni këtu për të marrë)
 2. Formulari i Aplikimit Online i Universiteti Fudan
 3. Certifikata e diplomës më të lartë (kopje e noterizuar)
 4. Transkriptet e arsimit të lartë (kopje e noterizuar)
 5. Diploma universitare
 6. Transkripti universitar
 7. nëse jeni në Kinë Atëherë viza ose leja e qëndrimit më e fundit në Kinë (Ngarkoni faqen kryesore të pasaportës përsëri në këtë opsion në Portalin Universitar)
 8. A Plani i Studimit or Propozimi i Kërkimit
 9. dy Letrat e Rekomandimit
 10. Kopje e pasaportave
 11. Dëshmi ekonomike
 12. Formulari i ekzaminimit fizik (Raport shëndetësor)
 13. Certifikata e zotësisë angleze (IELTS nuk është i detyrueshëm)
 14. Nuk ka dosje penale (Procesverbali i certifikatës së pastrimit të policisë)
 15. Letër Pranimi (Jo i detyrueshëm)

Si të aplikoni për Fudan University  CSC Scholarship 2024

Ka disa hapa që duhet të ndiqni për Aplikimin e Bursave CSC.

 1. (Ndonjëherë opsionale dhe ndonjëherë duhet të jetë e nevojshme) Përpiquni të merrni në dorën tuaj një letër mbikëqyrësi dhe pranimi prej tij
 2. Ju duhet të plotësoni Formulari i Aplikimit për Bursë CSC në internet.
 3. Së dyti, ju duhet të plotësoni Fudan University Online application For CSC Scholarship 2024
 4. Ngarko të gjitha dokumentet e kërkuara për bursën e Kinës në faqen e internetit të CSC
 5. Nuk ka asnjë tarifë aplikimi gjatë Aplikimit Online për Bursën e Qeverisë Chinse
 6. Shtypni të dy formularët e aplikimit së bashku me dokumentet tuaja të dërguara me email dhe përmes shërbimit korrier në adresën e Universitetit.

Fudan University Scholarship Application Deadline

La Portali online i bursave hapet nga nëntori do të thotë që mund të filloni të aplikoni nga nëntori dhe Afati i Aplikimit është: 30 Prill çdo vit

Miratimi & Njoftimi

Pas marrjes së materialeve të aplikimit dhe dokumentit të pagesës, Komiteti i Pranimit të Universitetit për programin do të vlerësojë të gjitha dokumentet e aplikimit dhe do t'i sigurojë Këshillit të Bursave të Kinës nominimet për miratim. Aplikantët do të informohen për vendimin përfundimtar të pranimit të marrë nga CSC.

Fudan University CSC Scholarship Result 2024

The result of the Fudan University CSC Scholarship will be announced End of July, please visit the Rezultati i bursës CSC seksioni këtu. Mund të gjesh Statusi i Aplikimit Online i Bursave CSC dhe Universiteteve dhe kuptimet e tyre këtu.

Nëse keni ndonjë pyetje, mund të bëni në komentin më poshtë.