The Bursa CSC e Universitetit Bohai Eshte nje bursë për studentët jashtë shtetit për të studiuar shkenca kompjuterike në Universiteti Bohai në Kinë. Bursa sponsorizohet nga Ministria Kineze e Arsimit dhe qeveria kineze, me një çmim total prej 1 milion USD.

Për t'u kualifikuar për t'u kualifikuar si marrës, duhet të ketë lindur në Kinë ose të ketë banuar këtu për të paktën tre vjet rresht. Në përgjithësi, duhet të jeni student nga një vend jashtë shtetit, i cili ka përfunduar arsimin e mesëm ose tashmë ka një diplomë bachelor nga një universitet jashtë shtetit dhe është i interesuar të studiojë shkenca kompjuterike.

Kursi i përcaktuar i studimit mund të jetë ose studime universitare ose pasuniversitare. Ju gjithashtu duhet të keni synimin të ktheheni në shtëpi pasi të keni përfunduar studimet.

Bursa CSC janë dhënë nga Universiteti Bohai (BU) për studentët me performancë të shkëlqyer akademike, të cilët planifikojnë të ndjekin studimet universitare ose pasuniversitare në BU. Një bursë CSC do të jepet për student pas pranimit. Shuma e bursës varion nga RMB2500-RMB7000 në muaj në varësi të notës mesatare të studentit (GPA). Fituesi duhet të mbajë një mesatare mesatare prej 3.5 ose më të lartë duke filluar nga semestri i tyre i parë për 12 muaj rresht për t'u kualifikuar për rinovim.

Renditja botërore e Universitetit Bohai

Renditja Botërore e Universitetit Bohai është # 1445 në Universitetet më të mira globale. Shkollat ​​renditen sipas performancës së tyre në një grup treguesish të ekselencës të pranuar gjerësisht.

Bohai University CSC Scholarship 2024

Autoriteti: Bursa e Qeverisë Kineze 2024 Përmes Këshillit të Bursave të Kinës (CSC)
Emri i Universitetit: Universiteti Bohai
Kategoria e Studentëve: Studentë të diplomës universitare, studentë të diplomës master dhe doktoraturë. Studentët e Diplomës
Lloji i bursës: Bursa e financuar plotësisht (Gjithçka është falas)
Ndihma mujore Bursa e Universitetit Bohai: 2500 për studentët e diplomës Bachelor, 3000 RMB për studentët e diplomës Master dhe 3500 RMB për Ph.D. Studentët e Diplomës

 • Tarifat e shkollimit do të mbulohen nga Bursa CSC
 • Ndihma e jetesës do të sigurohet në llogarinë tuaj bankare
 • Akomodimi(Dhomë me dy krevate për studentë dhe teke për studentë të diplomuar)
 • Sigurim gjithëpërfshirës mjekësor (800 RMB)

Aplikoni Metodën Bursa e Universitetit Bohai: Aplikoni vetëm në internet (Nuk ka nevojë të dërgoni kopje të shtypura)

Lista e Fakultetit të Universitetit Bohai

Kur po aplikoni për një bursë, thjesht duhet të merrni një letër pranimi për të maksimizuar miratimin tuaj të bursës, kështu që për këtë, ju nevojiten lidhjet e fakultetit të departamentit tuaj. Shkoni në faqen e internetit të Universitetit, më pas klikoni në departament dhe më pas klikoni në lidhjen e fakultetit. Ju duhet të kontaktoni vetëm profesorët përkatës që do të thotë se ata janë më afër interesit tuaj kërkimor. Pasi të keni gjetur një profesor përkatës, janë 2 gjërat kryesore që ju nevojiten

 1. Si të shkruani një email për letrën e pranimit Kliko këtu (7 Shembuj të postës elektronike për profesorin për pranim nën bursat e CSC). Pasi profesori të pranojë t'ju marrë nën mbikëqyrjen e tij, duhet të ndiqni hapat e dytë.
 2. Ju duhet një letër pranimi për t'u nënshkruar nga mbikëqyrësi juaj, Klikoni këtu për ta marrë Shembull i letrës së pranimit

Kriteret e pranueshmërisë për bursë në Universitetin Bohai

The Kriteret e pranueshmërisë së Universiteti Bohai për Bursën CSC 2024 përmendet më poshtë.

 1. Të gjithë studentët ndërkombëtarë mund të aplikojnë për Bursën CSC të Universitetit Bohai
 2. Kufijtë e moshës për diplomë universitare janë 30 vjet, për master janë 35 vjet, dhe për doktoraturë. është 40 vjeç
 3. Aplikanti duhet të jetë në gjendje të mirë shëndetësore
 4. Nuk ka precedentë penalë
 5. Ju mund të aplikoni me Certifikatën e Aftësisë Angleze

Documents Required for Bohai University 2024

Gjatë aplikimit online të Bursave CSC ju duhet të ngarkoni dokumente, pa ngarkuar aplikacioni juaj është i paplotë. Më poshtë është lista që duhet të ngarkoni gjatë Aplikimit të Bursave të Qeverisë Kineze për Universitetin Bohai.

 1. Formulari i Aplikimit Online CSC(Numri i Agjencisë së Universitetit Bohai, Klikoni këtu për të marrë)
 2. Formulari i Aplikimit Online i Universiteti Bohai
 3. Certifikata e diplomës më të lartë (kopje e noterizuar)
 4. Transkriptet e arsimit të lartë (kopje e noterizuar)
 5. Diploma universitare
 6. Transkripti universitar
 7. nëse jeni në Kinë Atëherë viza ose leja e qëndrimit më e fundit në Kinë (Ngarkoni faqen kryesore të Pasaportës përsëri në këtë opsion në Portalin Universitar)
 8. A Plani i studimit ose Propozim Kërkimor
 9. Dy Letra rekomandimi
 10. Kopje pasaporte
 11. Dëshmi ekonomike
 12. Formulari i ekzaminimit fizik (Raport Shëndetësor)
 13. Certifikata e aftësisë angleze (IELTS nuk është i detyrueshëm)
 14. Nuk ka dosje penale (Procesverbali i certifikatës së pastrimit të policisë)
 15. Letër Pranimi (Jo i detyrueshëm)

Si të aplikoni për Bursa CSC e Universitetit Bohai 2024

Ka disa hapa që duhet të ndiqni për Aplikimin e Bursave CSC.

 1. (Ndonjëherë opsionale dhe ndonjëherë duhet të jetë e nevojshme) Përpiquni të merrni në dorën tuaj një letër mbikëqyrësi dhe pranimi prej tij
 2. Ju duhet të plotësoni Formulari i Aplikimit për Bursë CSC në internet.
 3. Së dyti, ju duhet të plotësoni Aplikimi në internet i Universitetit Bohai për Bursën CSC 2024
 4. Ngarkoni të gjitha dokumentet e kërkuara për bursë në Kinë në faqen e internetit të CSC
 5. Nuk ka asnjë tarifë aplikimi gjatë Aplikimit Online për Bursën e Qeverisë Chinse
 6. Shtypni të dy formularët e aplikimit së bashku me dokumentet tuaja të dërguara me email dhe përmes shërbimit korrier në adresën e Universitetit.

Afati i Aplikimit për Bursën e Universitetit Bohai

The Portali online i bursave hapet nga nëntori do të thotë që mund të filloni të aplikoni nga nëntori dhe Afati i Aplikimit është: 30 Prill çdo vit

Miratimi & Njoftimi

Pas marrjes së materialeve të aplikimit dhe dokumentit të pagesës, Komiteti i Pranimit të Universitetit për programin do të vlerësojë të gjitha dokumentet e aplikimit dhe do t'i sigurojë Këshillit të Bursave të Kinës nominimet për miratim. Aplikantët do të informohen për vendimin përfundimtar të pranimit të marrë nga CSC.

Bohai University CSC Scholarship Result 2024

Rezultati i Bursës CSC të Universitetit Bohai do të shpallet në fund të korrikut, ju lutemi vizitoni Rezultati i bursës CSC seksioni këtu. Mund të gjesh Statusi i Aplikimit Online i Bursave CSC dhe Universiteteve dhe kuptimet e tyre këtu.

Nëse keni ndonjë pyetje, mund të bëni në komentin më poshtë.