Bursa e Universitetit Capital Normal CSC ofron një mundësi për studentët ndërkombëtarë të studiojnë në Kinë. Kjo bursë financohet nga qeveria kineze dhe u jepet aplikantëve të kualifikuar bazuar në përsosmërinë akademike, aktivitetet jashtëshkollore dhe nevojën financiare. Bursa mbulon tarifat e shkollimit, shpenzimet e akomodimit, sigurimin mjekësor dhe një kompensim jetese. Ai gjithashtu u ofron përfituesve përfitime të tjera si shpenzimet e udhëtimit dhe një shans për të marrë pjesë në programe shkëmbimi. Me këtë bursë, studentët mund të ndjekin studimet e tyre në Capital Normal University dhe të fitojnë njohuri të vlefshme që do t'i ndihmojnë ata të kenë sukses në përpjekjet e tyre të ardhshme.

Capital Normal University (CNU) ofron lloje të ndryshme bursash për studentët ndërkombëtarë, duke përfshirë Bursën e Qeverisë Kineze (CSC Scholarship) dhe Bursën e Universitetit Capital Normal.

Bursa e Qeverisë Kineze (CSC Scholarship) është një bursë e plotë e financuar nga qeveria kineze për të mbështetur studentët ndërkombëtarë për të studiuar në Kinë. Bursa mbulon tarifat e shkollimit, akomodimin, shpenzimet e jetesës dhe sigurimin e plotë mjekësor. Aplikantët për Bursën CSC duhet të aplikojnë përmes ambasadës ose konsullatës kineze të vendit të tyre, dhe procesi i përzgjedhjes është shumë konkurrues.

Bursa e Universitetit Capital Normal është gjithashtu në dispozicion për studentët ndërkombëtarë që dëshirojnë të studiojnë në CNU. Bursa mbulon tarifat e shkollimit, akomodimin dhe shpenzimet e jetesës. Procesi i përzgjedhjes bazohet në performancën akademike të studentit, aftësinë gjuhësore dhe kualifikime të tjera.

Renditja botërore e Universitetit Capital Normal

Renditja Botërore e Universitetit Capital Normal është #1003 në Universitetet më të mira globale. Shkollat ​​renditen sipas performancës së tyre në një grup treguesish të ekselencës të pranuar gjerësisht.

Bursa CSC e Capital Normal University 2024

Autoriteti: Bursa e Qeverisë Kineze 2024 Përmes Këshillit të Bursave të Kinës (CSC)
Emri i Universitetit: Capital Normal University
Kategoria e Studentëve: Studentë të diplomës universitare, studentë të diplomës master dhe doktoraturë. Studentët e Diplomës
Lloji i bursave: Bursa e financuar plotësisht (Gjithçka është falas)
Bursa Mujore Kapitale Normale e Universitetit: 2500 për studentët e diplomës Bachelor, 3000 RMB për studentët e diplomës Master dhe 3500 RMB për Ph.D. Studentët e Diplomës

 • Tarifat e shkollimit do të mbulohen nga Bursa CSC
 • Ndihma e jetesës do të sigurohet në llogarinë tuaj bankare
 • Akomodimi (Dhomë me dy krevate për studentë dhe teke për studentë të diplomuar)
 • Sigurim gjithëpërfshirës mjekësor (800 RMB)

Aplikoni metodën e Bursës së Kapitalit Normal të Universitetit: Aplikoni vetëm në internet (Nuk ka nevojë të dërgoni kopje të shtypura)

Lista e Fakultetit të Universitetit Kapital Normal

Kur po aplikoni për një Bursë, thjesht duhet të merrni një letër Pranimi për të maksimizuar miratimin tuaj të bursës, kështu që për këtë, ju nevojiten lidhjet e fakultetit të departamentit tuaj. Shkoni në faqen e internetit të Universitetit, më pas klikoni në departament dhe më pas klikoni në lidhjen e fakultetit. Ju duhet të kontaktoni vetëm profesorët përkatës që do të thotë se ata janë më afër interesit tuaj kërkimor. Pasi të keni gjetur një profesor përkatës, janë 2 gjërat kryesore që ju nevojiten

 1. Si të shkruani një email për letrën e pranimit Kliko këtu (7 Shembuj të postës elektronike për profesorin për pranim nën bursat e CSC). Pasi profesori të pranojë t'ju marrë nën mbikëqyrjen e tij, duhet të ndiqni hapat e dytë.
 2. Ju duhet një letër pranimi për t'u nënshkruar nga mbikëqyrësi juaj, Klikoni këtu për ta marrë Shembull i letrës së pranimit

Kriteret e pranueshmërisë për bursë në Capital Normal University

La Kriteret e pranueshmërisë së Universiteti Normal i Kapitalit për Bursën CSC 2024 përmendet më poshtë. 

 1. Të gjithë studentët ndërkombëtarë mund të aplikojnë për Bursën e Universitetit Capital Normal CSC
 2. Kufijtë e moshës për diplomë universitare janë 30 vjet, për master janë 35 vjet, dhe për doktoraturë. është 40 vjeç
 3. Aplikanti duhet të jetë në gjendje të mirë shëndetësore
 4. Nuk ka rekord penal
 5. Ju mund të aplikoni me Certifikatën e Aftësisë Angleze

Dokumentat e kërkuar për Universiteti Normal i Kapitalit 2024

Gjatë aplikimit online të Bursave CSC ju duhet të ngarkoni dokumente, pa ngarkuar aplikacioni juaj është i paplotë. Më poshtë është lista që duhet të ngarkoni gjatë Aplikimit të Bursave të Qeverisë Kineze për Universitetin Capital Normal.

 1. Formulari i Aplikimit Online CSC (Numri i Agjencisë së Universitetit Capital Normal, Klikoni këtu për të marrë)
 2. Formulari i Aplikimit Online i Universiteti Normal i Kapitalit
 3. Certifikata e diplomës më të lartë (kopje e noterizuar)
 4. Transkriptet e arsimit të lartë (kopje e noterizuar)
 5. Diploma universitare
 6. Transkripti universitar
 7. nëse jeni në Kinë Atëherë viza ose leja e qëndrimit më e fundit në Kinë (Ngarkoni faqen kryesore të pasaportës përsëri në këtë opsion në Portalin Universitar)
 8. A Plani i Studimit or Propozimi i Kërkimit
 9. dy Letrat e Rekomandimit
 10. Kopje e pasaportave
 11. Dëshmi ekonomike
 12. Formulari i ekzaminimit fizik (Raport shëndetësor)
 13. Certifikata e zotësisë angleze (IELTS nuk është i detyrueshëm)
 14. Nuk ka dosje penale (Procesverbali i certifikatës së pastrimit të policisë)
 15. Letër Pranimi (Jo i detyrueshëm)

Si të aplikoni për Bursa CSC e Universitetit Capital Normal 2024

Ka disa hapa që duhet të ndiqni për Aplikimin e Bursave CSC.

 1. (Ndonjëherë opsionale dhe ndonjëherë duhet të jetë e nevojshme) Përpiquni të merrni në dorën tuaj një letër mbikëqyrësi dhe pranimi prej tij
 2. Ju duhet të plotësoni Formulari i Aplikimit për Bursë CSC në internet.
 3. Së dyti, ju duhet të plotësoni Aplikimi në internet i Capital Normal University për Bursën CSC 2024
 4. Ngarko të gjitha dokumentet e kërkuara për bursën e Kinës në faqen e internetit të CSC
 5. Nuk ka asnjë tarifë aplikimi gjatë Aplikimit Online për Bursën e Qeverisë Chinse
 6. Shtypni të dy formularët e aplikimit së bashku me dokumentet tuaja të dërguara me email dhe përmes shërbimit korrier në adresën e Universitetit.

Afati i Aplikimit për Bursën e Universitetit Capital Normal

La Portali online i bursave hapet nga nëntori do të thotë që mund të filloni të aplikoni nga nëntori dhe Afati i Aplikimit është: 30 Prill çdo vit

Miratimi & Njoftimi

Pas marrjes së materialeve të aplikimit dhe dokumentit të pagesës, Komiteti i Pranimit të Universitetit për programin do të vlerësojë të gjitha dokumentet e aplikimit dhe do t'i sigurojë Këshillit të Bursave të Kinës nominimet për miratim. Aplikantët do të informohen për vendimin përfundimtar të pranimit të marrë nga CSC.

Rezultati i Bursës CSC të Universitetit Capital Normal 2024

Rezultati i Bursës së Universitetit Capital Normal CSC do të shpallet në fund të korrikut, ju lutemi vizitoni Rezultati i bursës CSC seksioni këtu. Mund të gjesh Statusi i Aplikimit Online i Bursave CSC dhe Universiteteve dhe kuptimet e tyre këtu.

Nëse keni ndonjë pyetje, mund të bëni në komentin më poshtë.