Kur aplikoni për Bursën CSC në Kinë, gjithmonë dëshironi të dini statusin tuaj të Bursave dhe kuptimin e tyre, Kjo është me të vërtetë e rëndësishme të dini kuptimin e vërtetë të aplikimit tuaj për bursa. Statusi i Aplikimit Online i Bursave të CSC dhe Universiteteve dhe kuptimet e tyre janë renditur më poshtë.

statusKuptimi
dorëzuarAsnjë kontakt me Aplikacionin tuaj që nga momenti i dërgimit.
PranuarCSC/universiteti përfundoi pozitivisht të gjitha hapat, tani ata do të dërgojnë "letër pranimi dhe formularin e aplikimit për vizë" në çdo kohë.
Në vazhdimCSC/universiteti ka prekur materialin tuaj të aplikimit që çon në pranim ose refuzim.
Në proçesNë portalin universitar, do të thotë e barabartë me vetëm të dorëzuar. Kur universiteti kontrollon aplikimin tuaj, ai do të ndryshojë në "rishikim akademik" ose hapa të tjerë si "tarifa që duhet paguar" ose keni hyrë në shkollë etj.
Miratuar/emëruarCSC/universiteti pranoi aplikimin tuaj, tani universiteti do t'ju dërgojë në çdo kohë "njoftimin e pranimit dhe aplikimin për vizë nga ‡
I papranuarCSC/universiteti nuk është zgjedhur për ju.
Kanë hyrë në shkollë
Universiteti i përzgjedhur për kandidatin tani ata do të dërgojnë aplikimin e aplikantëve në CSC për miratim
Pranimi paraprakUniversiteti i përzgjedhur për kandidatin, tani ata do të dërgojnë aplikimin e aplikantit në KSHC për miratim
Të tërheqë
Nuk është dorëzuar
Aplikimi juaj është anuluar.
Aplikimi juaj online nuk është dërguar.
Statusi im po zhduket

Nuk është dorëzuar
Ju lutemi ringarkoni faqen/ndryshoni shfletuesin e internetit dhe ose prisni dhe identifikohuni mbrëmjen ose ditën tjetër, ndoshta universiteti/csc duke përditësuar statusin tuaj të ri.
Për shkak të ngadalshëm të internetit dhe pajtueshmërisë së shfletuesit, aplikacioni juaj i paraqitur mund të shfaqet i pa dorëzuar, ju lutemi prisni dhe ringarkoni faqen/ndryshoni shfletuesin e internetit
Rezultati përfundimtar i pa publikuar/pa lidhjeDo të thotë se procesi i aplikimit është përfunduar plotësisht, prisni rezultatin që mund të zgjidhet ose jo.
U kthyeAplikimi kthehet në universitet për shkak të mungesës së ndonjë dokumenti të rëndësishëm ose kriteri i aplikimit nuk është plotësimi i plotë.
Aplikacioni u dorëzua me suksesPor mungon certifikata HSK. Ju lutemi mos u shqetësoni nëse keni dhënë <
I paverifikuarUniversiteti nuk e ka kontrolluar materialin e aplikimit tuaj.
PlotësuarJu keni filluar aplikimin por nuk është plotësuar dhe dorëzuar me sukses. Pra, plotësoni formularin dhe dorëzojeni atë.
E patrajtuarDo të thotë të mos keni kontrolluar aplikacionin tuaj në rast se ai shfaqet nga koha e dorëzuar, dhe ose nëse statusi juaj është "dorëzuar" atëherë ai është ndryshuar në i patrajtuar, atëherë do të thotë se është refuzuar