The Programi i Bursave të Universitetit Fuzhou CSC është iniciuar nga Ministria e Arsimit dhe ofron mundësi të plota bursash për studentët ndërkombëtarë të cilët janë të interesuar të studiojnë në Universitetin Fuzhou. Universiteti Fuzhou është një universitet i njohur në Kinë, i renditur ndër universitetet më të mira në Kinë.

Bursat CSC janë bursa për shkëmbimin ndërkombëtar të studentëve që duan të studiojnë në Universitetin Fuzhou. Bursa jepet çdo vit që nga viti 2006, dhe menaxhohet nga Këshilli i Bursave të Kinës.

Universiteti Fuzhou është i vetmi universitet në provincën Fujian që ofron bursa për studentët ndërkombëtarë. Është i njohur si një universitet gjithëpërfshirës që zotëron një gamë të gjerë disiplinash nga artet, shkencat natyrore, inxhinieria deri te ekonomia dhe menaxhmenti.

Universiteti Fuzhou është një universitet publik i vendosur në Fuzhou, Kinë. Është një nga universitetet më të mira në Kinë dhe renditet në mesin e 700 universiteteve më të mira botërore nga QS World Rankings.

Universiteti ofron një numër bursash për studentë ndërkombëtarë, me fokus ata që janë nga Azia Juglindore dhe Azia Jugore. Bursa vjen në dy lloje të ndryshme: Bursa e Universitetit Fuzhou dhe Bursa Ndërkombëtare e Studentëve. E para është vetëm për studentët nga Azia Juglindore dhe Azia Jugore, ndërsa e dyta është e hapur për të gjithë studentët ndërkombëtarë në mbarë botën.

Bursa ofron një mundësi për studentët ndërkombëtarë që duan të studiojnë në Universitetin Fuzhou. Bursa mbulon tarifat e shkollimit, akomodimin dhe shpenzimet e jetesës

Renditja botërore e Universitetit Fuzhou

Renditja Botërore e Universitetit Fuzhou është #672 në Universitetet më të Mirë Globale. Shkollat ​​renditen sipas performancës së tyre në një grup treguesish të ekselencës të pranuar gjerësisht.

Fuzhou University CSC Scholarship 2024

Autoriteti: Bursa e Qeverisë Kineze 2024 Përmes Këshillit të Bursave të Kinës (CSC)
Emri i Universitetit: Universiteti Fuzhou
Kategoria e Studentëve: Studentë të diplomës universitare, studentë të diplomës master dhe doktoraturë. Studentët e Diplomës
Lloji i bursës: Bursa e financuar plotësisht (Gjithçka është falas)
Ndihma mujore Bursa e Universitetit Fuzhou: 2500 për studentët e diplomës Bachelor, 3000 RMB për studentët e diplomës Master dhe 3500 RMB për Ph.D. Studentët e Diplomës

 • Tarifat e shkollimit do të mbulohen nga Bursa CSC
 • Ndihma e jetesës do të sigurohet në llogarinë tuaj bankare
 • Akomodimi(Dhomë me dy krevate për studentë dhe teke për studentë të diplomuar)
 • Sigurim gjithëpërfshirës mjekësor (800 RMB)

Aplikoni Metodën Bursa e Universitetit Fuzhou: Aplikoni vetëm në internet (Nuk ka nevojë të dërgoni kopje të shtypura)

Lista e Fakultetit të Universitetit Fuzhou

Kur po aplikoni për një bursë, thjesht duhet të merrni një letër pranimi për të maksimizuar miratimin tuaj të bursës, kështu që për këtë, ju nevojiten lidhjet e fakultetit të departamentit tuaj. Shkoni në faqen e internetit të Universitetit, më pas klikoni në departament dhe më pas klikoni në lidhjen e fakultetit. Ju duhet të kontaktoni vetëm profesorët përkatës që do të thotë se ata janë më afër interesit tuaj kërkimor. Pasi të keni gjetur një profesor përkatës, janë 2 gjërat kryesore që ju nevojiten

 1. Si të shkruani një email për letrën e pranimit Kliko këtu (7 Shembuj të postës elektronike për profesorin për pranim nën bursat e CSC). Pasi profesori të pranojë t'ju marrë nën mbikëqyrjen e tij, duhet të ndiqni hapat e dytë.
 2. Ju duhet një letër pranimi për t'u nënshkruar nga mbikëqyrësi juaj, Klikoni këtu për ta marrë atë Shembull i letrës së pranimit

Kriteret e pranueshmërisë për bursë në Universitetin Fuzhou

The Kriteret e pranueshmërisë së Universiteti Fuzhou për Bursën CSC 2024 përmendet më poshtë.

 1. Të gjithë studentët ndërkombëtarë mund të aplikojnë për Bursën CSC të Universitetit Fuzhou
 2. Kufijtë e moshës për diplomë universitare janë 30 vjet, për master janë 35 vjet dhe për doktoraturë. është 40 vjeç
 3. Aplikanti duhet të jetë në gjendje të mirë shëndetësore
 4. Nuk ka precedentë penalë
 5. Ju mund të aplikoni me Certifikatën e Aftësisë Angleze

Dokumentet e nevojshme për Universiteti Fuzhou 2024

Gjatë aplikimit online të Bursave CSC ju duhet të ngarkoni dokumente, pa ngarkuar aplikacioni juaj është i paplotë. Më poshtë është lista që duhet të ngarkoni gjatë Aplikimit të Bursave të Qeverisë Kineze për Universitetin Fuzhou.

 1. Formulari i Aplikimit Online CSC(Numri i Agjencisë së Universitetit Fuzhou, Klikoni këtu për të marrë)
 2. Formulari i Aplikimit Online i Universiteti Fuzhou
 3. Certifikata e diplomës më të lartë (kopje e noterizuar)
 4. Transkriptet e arsimit të lartë (kopje e noterizuar)
 5. Diploma universitare
 6. Transkripti universitar
 7. nëse jeni në Kinë Atëherë viza ose leja e qëndrimit më e fundit në Kinë (Ngarkoni faqen kryesore të pasaportës përsëri në këtë opsion në Portalin Universitar)
 8. A Plani i studimit ose Propozim Kërkimor
 9. Dy Letra rekomandimi
 10. Kopje pasaporte
 11. Dëshmi ekonomike
 12. Formulari i ekzaminimit fizik (Raport Shëndetësor)
 13. Certifikata e aftësisë angleze (IELTS nuk është i detyrueshëm)
 14. Nuk ka dosje penale (Procesverbali i certifikatës së pastrimit të policisë)
 15. Letër Pranimi (Jo i detyrueshëm)

Si të aplikoni për Bursa CSC e Universitetit Fuzhou 2024

Ka disa hapa që duhet të ndiqni për Aplikimin e Bursave CSC.

 1. (Ndonjëherë opsionale dhe ndonjëherë duhet të jetë e nevojshme) Përpiquni të merrni në dorën tuaj një letër mbikëqyrësi dhe pranimi prej tij
 2. Ju duhet të plotësoni Formulari i Aplikimit për Bursë CSC në internet.
 3. Së dyti, ju duhet të plotësoni Aplikimi në internet i Universitetit Fuzhou për Bursën CSC 2024
 4. Ngarkoni të gjitha dokumentet e kërkuara për bursë në Kinë në faqen e internetit të CSC
 5. Nuk ka asnjë tarifë aplikimi gjatë Aplikimit Online për Bursën e Qeverisë Chinse
 6. Shtypni të dy formularët e aplikimit së bashku me dokumentet tuaja të dërguara me email dhe përmes shërbimit korrier në adresën e Universitetit.

Afati i Aplikimit për Bursën e Universitetit Fuzhou

The Portali online i bursave hapet nga nëntori do të thotë që mund të filloni të aplikoni nga nëntori dhe Afati i Aplikimit është: 30 Prill çdo vit

Miratimi & Njoftimi

Pas marrjes së materialeve të aplikimit dhe dokumentit të pagesës, Komiteti i Pranimit të Universitetit për programin do të vlerësojë të gjitha dokumentet e aplikimit dhe do t'i sigurojë Këshillit të Bursave të Kinës nominimet për miratim. Aplikantët do të informohen për vendimin përfundimtar të pranimit të marrë nga CSC.

Fuzhou University CSC Scholarship Result 2024

Rezultati i Bursës CSC të Universitetit Fuzhou do të shpallet në fund të korrikut, ju lutemi vizitoni Rezultati i bursës CSC seksioni këtu. Mund të gjesh Statusi i Aplikimit Online i Bursave CSC dhe Universiteteve dhe kuptimet e tyre këtu.

Nëse keni ndonjë pyetje, mund të bëni në komentin më poshtë.

Informacioni i Kontaktit i Universitetit Fuzhou

1) Zyra e Bashkëpunimit dhe Shkëmbimit

Personi kontaktues: Z. Zhao

Tel: (0086-591) 22865239

Faksi: 0086-591)22865230

Email:[email protected]

Faqja e internetit:http://oce.fzu.edu.cn

Ju lutemi dërgoni materialet tuaja të aplikimit në adresën e mëposhtme:

Dhoma 203, Zyra e Bashkëpunimit dhe Shkëmbimit, Shtëpia e Alumni, Universiteti Fuzhou, 2 Xueyuan Road, Minhou, Fuzhou, Fujian 350116 PRCHINA

2). Zyra e Regjistrimit në Universitetin Fuzhou

Personi kontaktues: Yu Xiaojing

Tel: (0086-591) 22865507, (0086-591) 22865506

Faksi: (0086-591) 22865504

Email:[email protected][email protected]