The Bursa CSC e Universitetit Normal Anshan është një program bursash që sponsorizon studentët ndërkombëtarë që të vijnë në Kinë dhe të ndjekin diplomën e tyre universitare, master ose doktoraturë. Universiteti Normal Anshan u themelua në vitin 1958 dhe është një universitet gjithëpërfshirës në provincën Liaoning në Republikën Popullore të Kinës. Shkolla ofron programe të diplomës bachelor duke përfshirë anglisht, histori, gjeografi, etj.

Bursa financohet nga qeveria kineze dhe ofron ndihmë financiare për të gjitha shpenzimet që lidhen me studimet si tarifat e shkollimit dhe kostot e jetesës. Ekzistojnë dy lloje bursash: Njëra është përmes Fondacionit Kombëtar të Shkencave Natyrore të Kinës (NSFC) dhe tjetra përmes Universitetit Normal Anshan.

Applicants need to go through an interview process, be under 30 years old, not have a bachelor’s degree before September 1st 2024(for the NSFC scholarship) or June 1st 2024 (for the ANU scholarship), and not be a current resident of China.

Universiteti Normal Anshan është një universitet publik në qytetin Anshan, në provincën Liaoning të Kinës. Universiteti u themelua në vitin 1956. Universiteti ofron programe në një gamë të gjerë disiplinash, duke përfshirë pedagogjinë, drejtësinë, shkencën, letërsinë dhe shkencat sociale.

Bursa CSC e Universitetit Normal Anshan është të sigurojë bursa për studentë të cilët mund të tregojnë nevojën e tyre financiare dhe të pranohen nga Universiteti Normal Anshan. Aplikantët duhet të plotësojnë formularin e aplikimit për këtë bursë dhe ta dërgojnë me postë ose me email tek departamentet specifike ose njerëzit e listuar në këtë faqe për të aplikuar.

Renditja botërore e Universitetit Normal Anshan

Renditja Botërore e Universitetit Normal Anshan është # 11015 në Universitetet më të mira globale. Shkollat ​​renditen sipas performancës së tyre në një grup treguesish të ekselencës të pranuar gjerësisht.

Anshan Normal University CSC Scholarship 2024

Autoriteti: Bursa e Qeverisë Kineze 2024 Përmes Këshillit të Bursave të Kinës (CSC)
Emri i Universitetit: Universiteti Normal Anshan
Kategoria e Studentëve: Studentë të diplomës universitare, studentë të diplomës master dhe doktoraturë. Studentët e Diplomës
Lloji i bursës: Bursa e financuar plotësisht (Gjithçka është falas)
Ndihma mujore Bursa e Universitetit Normal Anshan: 2500 për studentët e diplomës Bachelor, 3000 RMB për studentët e diplomës Master dhe 3500 RMB për Ph.D. Studentët e Diplomës

 • Tarifat e shkollimit do të mbulohen nga Bursa CSC
 • Ndihma e jetesës do të sigurohet në llogarinë tuaj bankare
 • Akomodimi(Dhomë me dy krevate për studentë dhe teke për studentë të diplomuar)
 • Sigurim gjithëpërfshirës mjekësor (800 RMB)

Metoda e Aplikimit Bursa e Universitetit Normal Anshan: Aplikoni vetëm në internet (Nuk ka nevojë të dërgoni kopje të shtypura)

Lista e Fakultetit të Universitetit Normal Anshan

Kur po aplikoni për një bursë, thjesht duhet të merrni një letër pranimi për të maksimizuar miratimin tuaj të bursës, kështu që për këtë, ju nevojiten lidhjet e fakultetit të departamentit tuaj. Shkoni në faqen e internetit të Universitetit, më pas klikoni në departament dhe më pas klikoni në lidhjen e fakultetit. Ju duhet të kontaktoni vetëm profesorët përkatës që do të thotë se ata janë më afër interesit tuaj kërkimor. Pasi të keni gjetur një profesor përkatës, janë 2 gjërat kryesore që ju nevojiten

 1. Si të shkruani një email për letrën e pranimit Kliko këtu (7 Shembuj të postës elektronike për profesorin për pranim nën bursat e CSC). Pasi profesori të pranojë t'ju marrë nën mbikëqyrjen e tij, duhet të ndiqni hapat e dytë.
 2. Ju duhet një letër pranimi për t'u nënshkruar nga mbikëqyrësi juaj, Klikoni këtu për ta marrë Shembull i letrës së pranimit

Kriteret e pranueshmërisë për bursë në Universitetin Normal Anshan

The Kriteret e pranueshmërisë së Universiteti Normal Anshan për Bursën CSC 2024 përmendet më poshtë.

 1. Të gjithë studentët ndërkombëtarë mund të aplikojnë për Bursë CSC të Universitetit Normal Anshan
 2. Kufijtë e moshës për diplomë universitare janë 30 vjet, për master janë 35 vjet, dhe për doktoraturë. është 40 vjeç
 3. Aplikanti duhet të jetë në gjendje të mirë shëndetësore
 4. Nuk ka precedentë penalë
 5. Ju mund të aplikoni me Certifikatën e Aftësisë Angleze

Documents Required for Anshan Normal University 2024

Gjatë aplikimit online të Bursave CSC ju duhet të ngarkoni dokumente, pa ngarkuar aplikacioni juaj është i paplotë. Më poshtë është lista që duhet të ngarkoni gjatë Aplikimit të Bursave të Qeverisë Kineze për Universitetin Normal Anshan.

 1. Formulari i Aplikimit Online CSC(Numri i agjencisë së universitetit normal Anshan, Klikoni këtu për të marrë)
 2. Formulari i Aplikimit Online i Universiteti Normal Anshan
 3. Certifikata e diplomës më të lartë (kopje e noterizuar)
 4. Transkriptet e arsimit të lartë (kopje e noterizuar)
 5. Diploma universitare
 6. Transkripti universitar
 7. nëse jeni në Kinë Atëherë viza ose leja e qëndrimit më e fundit në Kinë (Ngarkoni faqen kryesore të Pasaportës përsëri në këtë opsion në Portalin Universitar)
 8. A Plani i studimit ose Propozim Kërkimor
 9. Dy Letra rekomandimi
 10. Kopje pasaporte
 11. Dëshmi ekonomike
 12. Formulari i ekzaminimit fizik (Raport Shëndetësor)
 13. Certifikata e aftësisë angleze (IELTS nuk është i detyrueshëm)
 14. Nuk ka dosje penale (Procesverbali i certifikatës së pastrimit të policisë)
 15. Letër Pranimi (Jo i detyrueshëm)

Si të aplikoni për Bursa CSC e Universitetit Normal Anshan 2024

Ka disa hapa që duhet të ndiqni për Aplikimin e Bursave CSC.

 1. (Ndonjëherë opsionale dhe ndonjëherë duhet të jetë e nevojshme) Përpiquni të merrni në dorën tuaj një letër mbikëqyrësi dhe pranimi prej tij
 2. Ju duhet të plotësoni Formulari i Aplikimit për Bursë CSC në internet.
 3. Së dyti, ju duhet të plotësoni Aplikimi në internet i Universitetit Normal Anshan për Bursën CSC 2024
 4. Ngarkoni të gjitha dokumentet e kërkuara për bursë në Kinë në faqen e internetit të CSC
 5. Nuk ka asnjë tarifë aplikimi gjatë Aplikimit Online për Bursën e Qeverisë Chinse
 6. Shtypni të dy formularët e aplikimit së bashku me dokumentet tuaja të dërguara me email dhe përmes shërbimit korrier në adresën e Universitetit.

Afati i Aplikimit për Bursën e Universitetit Normal Anshan

The Portali online i bursave hapet nga nëntori do të thotë që mund të filloni të aplikoni nga nëntori dhe Afati i Aplikimit është: 30 Prill çdo vit

Miratimi & Njoftimi

Pas marrjes së materialeve të aplikimit dhe dokumentit të pagesës, Komiteti i Pranimit të Universitetit për programin do të vlerësojë të gjitha dokumentet e aplikimit dhe do t'i sigurojë Këshillit të Bursave të Kinës nominimet për miratim. Aplikantët do të informohen për vendimin përfundimtar të pranimit të marrë nga CSC.

Anshan Normal University CSC Scholarship Result 2024

Rezultati i Bursës CSC të Universitetit Normal Anshan do të shpallet në fund të korrikut, ju lutemi vizitoni Rezultati i bursës CSC seksioni këtu. Mund të gjesh Statusi i Aplikimit Online i Bursave CSC dhe Universiteteve dhe kuptimet e tyre këtu.

Nëse keni ndonjë pyetje, mund të bëni në komentin më poshtë.