The Bursa CSC e Universitetit të Postave dhe Telekomunikacionit të Pekinit (BUPT). është bursa më prestigjioze në Kinë për studentët ndërkombëtarë. Ky Universitet është themeluar në vitin 1958. Ishte universiteti i parë në Kinë që u specializua në postë dhe telekomunikacion.

Universiteti i Postave dhe Telekomunikacionit të Pekinit (BUPT) është një universitet kyç multidisiplinar dhe ndërrajonal, të cilit i është dhënë titulli “Universiteti Kombëtar Çelësi” nga Ministria e Arsimit. Shkolla aktualisht po bashkohet në një, për të qenë një universitet kyç shumëdisiplinor dhe ndërrajonal me disiplina të larmishme si Inxhinieria e Telekomunikacionit, Shkenca dhe Teknologjia Kompjuterike, Shkenca dhe Inxhinieria Kompjuterike, Inxhinieria e Informacionit Elektronik, Inxhinieria Elektrike, Inxhinieria e Kontrollit të Automatizimit.

Që nga themelimi në vitin 1958, BUPT ka qenë e përkushtuar ndaj filozofisë së "mbajtjes së standardeve të larta dhe promovimit të inovacionit". BUPT ka nxitur talente të shumta për ndërtimin e modernizimit socialist dhe ka dhënë kontribute të jashtëzakonshme në industrinë e informacionit të Kinës; është gjithashtu shtëpia e shumë profesionistëve që udhëheqin disiplinat ose profesionet e tyre përkatëse.

Universiteti i Postës dhe Telekomunikacionit i Pekinit është një nga universitetet më të mira në Kinë. Prandaj, nuk është për t'u habitur që shumë studentë duan të studiojnë këtu. Universiteti ka një reputacion kombëtar, me një fokus të shkëlqyer kërkimor dhe njohje ndërkombëtare në programet akademike që ofron. Ai është renditur si universiteti më me ndikim në Kinë për pesë vjet me radhë dhe është një nga 100 universitetet më të mira në mbarë botën.

Për më tepër, Universiteti i Pekinit ofron diploma universitare dhe pasuniversitare në shumë disiplina, të tilla si Gjuhë dhe Letërsi Angleze, Tregti Ndërkombëtare dhe Bashkëpunim Ekonomik, Inxhinieri Informacioni, Menaxhimi i Turizmit dhe Ligji.

Renditja botërore e Universitetit të Postave dhe Telekomunikacionit të Pekinit

Renditja Botërore e Universitetit të Postave dhe Telekomunikacionit të Pekinit është #894 në Universitetet më të Mirë Globale. Shkollat ​​renditen sipas performancës së tyre në një grup treguesish të ekselencës të pranuar gjerësisht.

Beijing University of Posts and Telecommunications CSC Scholarship 2024

Autoriteti: Bursa e Qeverisë Kineze 2024 Përmes Këshillit të Bursave të Kinës (CSC)
Emri i Universitetit: Universiteti i Postave dhe Telekomunikacionit të Pekinit
Kategoria e Studentëve: Studentë të diplomës universitare, studentë të diplomës master dhe doktoraturë. Studentët e Diplomës
Lloji i bursës: Bursa e financuar plotësisht (Gjithçka është falas)
Ndihma mujore Bursa e Universitetit të Postave dhe Telekomunikacionit të Pekinit: 2500 për studentët e diplomës Bachelor, 3000 RMB për studentët e diplomës Master dhe 3500 RMB për Ph.D. Studentët e Diplomës

 • Tarifat e shkollimit do të mbulohen nga Bursa CSC
 • Ndihma e jetesës do të sigurohet në llogarinë tuaj bankare
 • Akomodimi(Dhomë me dy krevate për studentë dhe teke për studentë të diplomuar)
 • Sigurim gjithëpërfshirës mjekësor (800 RMB)

Metoda e Aplikimit Bursa e Universitetit të Postave dhe Telekomunikacionit të Pekinit: Aplikoni vetëm në internet (Nuk ka nevojë të dërgoni kopje të shtypura)

Lista e Fakultetit të Universitetit të Postave dhe Telekomunikacionit të Pekinit

Kur po aplikoni për një bursë, thjesht duhet të merrni një letër pranimi për të maksimizuar miratimin tuaj të bursës, kështu që për këtë, ju nevojiten lidhjet e fakultetit të departamentit tuaj. Shkoni në faqen e internetit të Universitetit, më pas klikoni në departament dhe më pas klikoni në lidhjen e fakultetit. Ju duhet të kontaktoni vetëm profesorët përkatës që do të thotë se ata janë më afër interesit tuaj kërkimor. Pasi të keni gjetur një profesor përkatës, janë 2 gjërat kryesore që ju nevojiten

 1. Si të shkruani një email për letrën e pranimit Kliko këtu (7 Shembuj të postës elektronike për profesorin për pranim nën bursat e CSC). Pasi profesori të pranojë t'ju marrë nën mbikëqyrjen e tij, duhet të ndiqni hapat e dytë.
 2. Ju duhet një letër pranimi për t'u nënshkruar nga mbikëqyrësi juaj, Klikoni këtu për ta marrë Shembull i letrës së pranimit

Kriteret e pranueshmërisë për bursë në Universitetin e Postave dhe Telekomunikacionit të Pekinit

The Kriteret e pranueshmërisë së Universiteti i Postave dhe Telekomunikacionit të Pekinit për Bursën CSC 2024 përmendet më poshtë.

 1. Të gjithë studentët ndërkombëtarë mund të aplikojnë për Bursën CSC të Universitetit të Postave dhe Telekomunikacionit të Pekinit
 2. Kufijtë e moshës për diplomë universitare janë 30 vjet, për master janë 35 vjet, dhe për doktoraturë. është 40 vjeç
 3. Aplikanti duhet të jetë në gjendje të mirë shëndetësore
 4. Nuk ka precedentë penalë
 5. Ju mund të aplikoni me Certifikatën e Aftësisë Angleze

Documents Required for Beijing University of Posts and Telecommunications 2024

Gjatë aplikimit online të Bursave CSC ju duhet të ngarkoni dokumente, pa ngarkuar aplikacioni juaj është i paplotë. Më poshtë është lista që duhet të ngarkoni gjatë Aplikimit të Bursave të Qeverisë Kineze për Universitetin e Postave dhe Telekomunikacionit të Pekinit.

 1. Formulari i Aplikimit Online CSC(Numri i Agjencisë së Postave dhe Telekomunikacionit të Universitetit të Pekinit, Klikoni këtu për të marrë)
 2. Formulari i Aplikimit Online i Universiteti i Postave dhe Telekomunikacionit të Pekinit
 3. Certifikata e diplomës më të lartë (kopje e noterizuar)
 4. Transkriptet e arsimit të lartë (kopje e noterizuar)
 5. Diploma universitare
 6. Transkripti universitar
 7. nëse jeni në Kinë Atëherë viza ose leja e qëndrimit më e fundit në Kinë (Ngarkoni faqen kryesore të Pasaportës përsëri në këtë opsion në Portalin Universitar)
 8. A Plani i studimit ose Propozim Kërkimor
 9. Dy Letra rekomandimi
 10. Kopje pasaporte
 11. Dëshmi ekonomike
 12. Formulari i ekzaminimit fizik (Raport Shëndetësor)
 13. Certifikata e aftësisë angleze (IELTS nuk është i detyrueshëm)
 14. Nuk ka dosje penale (Procesverbali i certifikatës së pastrimit të policisë)
 15. Letër Pranimi (Jo i detyrueshëm)

Si të aplikoni për Bursa CSC e Universitetit të Postave dhe Telekomunikacionit të Pekinit 2024

Ka disa hapa që duhet të ndiqni për Aplikimin e Bursave CSC.

 1. (Ndonjëherë opsionale dhe ndonjëherë duhet të jetë e nevojshme) Përpiquni të merrni në dorën tuaj një letër mbikëqyrësi dhe pranimi prej tij
 2. Ju duhet të plotësoni Formulari i Aplikimit për Bursë CSC në internet.
 3. Së dyti, ju duhet të plotësoni Aplikimi në internet i Universitetit të Postave dhe Telekomunikacionit të Pekinit për Bursën CSC 2024
 4. Ngarkoni të gjitha dokumentet e kërkuara për bursë në Kinë në faqen e internetit të CSC
 5. Nuk ka asnjë tarifë aplikimi gjatë Aplikimit Online për Bursën e Qeverisë Chinse
 6. Shtypni të dy formularët e aplikimit së bashku me dokumentet tuaja të dërguara me email dhe përmes shërbimit korrier në adresën e Universitetit.

Afati i Aplikimit për Bursën e Universitetit të Postave dhe Telekomunikacionit të Pekinit

The Portali online i bursave hapet nga nëntori do të thotë që mund të filloni të aplikoni nga nëntori dhe Afati i Aplikimit është: 30 Prill çdo vit

Miratimi & Njoftimi

Pas marrjes së materialeve të aplikimit dhe dokumentit të pagesës, Komiteti i Pranimit të Universitetit për programin do të vlerësojë të gjitha dokumentet e aplikimit dhe do t'i sigurojë Këshillit të Bursave të Kinës nominimet për miratim. Aplikantët do të informohen për vendimin përfundimtar të pranimit të marrë nga CSC.

Beijing University of Posts and Telecommunications CSC Scholarship Result 2024

Rezultati i Bursës CSC të Universitetit të Postave dhe Telekomunikacionit të Pekinit do të shpallet në fund të korrikut, ju lutemi vizitoni Rezultati i bursës CSC seksioni këtu. Mund të gjesh Statusi i Aplikimit Online i Bursave CSC dhe Universiteteve dhe kuptimet e tyre këtu.

Nëse keni ndonjë pyetje, mund të bëni në komentin më poshtë.

Adresa postare e Universitetit të Postave dhe Telekomunikacionit të Pekinit

Zyra e Çështjeve të Studentëve jashtë shtetit, Universiteti i Postave dhe Telekomunikacionit të Pekinit, Rruga Xitucheng 10, Distrikti Haidian, Pekin, PRC

Adresa e zyrës: Dhoma 327, Nr.1 ​​Ndërtesa e Mësimdhënies (Kampusi Kryesor)

Kodi Postar:100876

Tel:(86-10) 62281949 (Zyra Ndërkombëtare)

E-mail: [email protected]